Mjölk på köttkor

Mjölk på köttkor

Genom ett brett utbud av väl prövade, etablerade och för Sverige nyare raser,

finns här bra alternativ för att öka produktiviteten i produktionen.


Klicka på namnet för mer information

Vitamin            7-1673     700150

Hornad mjölktjur med bästa muskulatur och tillväxt i toppklass,

köttindex 130. Något trögmjölkad vilket är bra egenskap för amkor. Mycket bra fertilitet och hans döttrar har goda kalvningsegenskaper. Ej lämplig till kvigor.

Filmklipp  


VIEHMARKT PP    7-1808

Unik tjur som kombinerar mjölk och köttlinjer. Robust typ med bra musklade avkommor och korrekta ben. Bra val om man snabbt vill ha styrka i sina djur och höja mjölkproduktionen.


Angus

Prime Lad            7-1846

Angustjur med väldigt hög mjölkproduktion + 11,7 kg, rasmedeltal är +5,9 kg. Väldigt lätta kalvningar på både kor och kvigor med extremt kort dräktighet, 280 dagar. En av Irlands absolut bästa prövade Angustjur för modersegenskaper + 178€  med hög säkerhet.

 

Grauvieh

Agor                     7-1934

Balanserad bedömning och med extremt långlivade kor i sin härstamning. Bra köttvärde, muskelansättning och klassning. Lätta kalvningar och i övrigt positiva hälsoegenskaper. Bra mjölkproduktion vid enkla foderstater, Agor ger bra mjölkmängd med hög fetthalt.

 

Pinzgauer

Rakete                  7-1811

Intressant kofamilj där mormor har kalvat 10 gånger med en medelproduktion över 10 000 kg mjölk. Döttrarna är välmusklade med bra ben och juverbedömning. Mycket bra hälsoegenskaper, långlivade kor med bra juverhälsa och fertilitet med lätta kalvningar.

Köttindexet är högsta i rasen vars kött är känt för sitt fina röda kött av hög kvalitet, det är mört med stark, god smak.

 

 

Aubrac

Nelson                  7-1904

Aubrac är en ny ras i Sverige. Dess höga slaktkroppsvikt och klassning kombinerat med lätta kalvningar har gjort den mycket populär, Franskt ursprung, där används den fortfarande ibland för mjölkproduktion. Klassar sig nästan som Limousine men med något tidigare slaktmognad.